צילום: איריס לופטין

”הגוף הינו המדיום דרכו אנו חווים את העולם”, מוריס מרלו-פונטי
הסערות של העולם אינן מתייעצות איתנו לפני הגעתן, והקורונה היא אחת הסערות האלה. מאז הגעתה, חיינו השתנו במידה רבה, ושינוי זה, על אף הצדדים החיוביים המעניינים שהחזיר לחיינו- כגון זמן לעצמנו – אינו מביא רק נחת (בלשון המעטה).
עלינו להסתגל להנחיות המשתנות חדשות לבקרים, להתאים את עצמנו למנהגים חדשים, אשר רובם זרים לנו. אנו נאלצים לעטות מסיכות, להגדיל מרחקים בינינו ובין אנשים קרובים ורחוקים לנו, לשטוף ולחטא. אנו מסתכלים ימינה, שמאלה ומסביב כדי לקרוא את מה שקורה סביבנו פיזית, דרוכים לקראת סכנה שאיננו יכולים לראות.
לדריכות הזו יש מחיר. קוראים לו סטרס.
בנוסף, כחברה ויחידים, אנו חיים בחוסר ודאות בריאותית, כלכלית ואפילו סדר היום שלנו אינו ודאי, כפי שניתן להבין מהאיומים על חידוש סגרים ובידוד. התקווה שאחרי פתיחת הסגר נחזור לחיינו הקודמים, נתקלה מזמן בהבנה שאלה לא חוזרים בקרוב והתערערה בעקבות חוסר הודאות לגבי מה הם החיים ש’מותר’ לנו לחיות עכשיו.
לחוסר ודאות זה, בעיקר כאשר הוא מתמשך, יש מחיר. סטרס.
הסטרס פוגע בבריאות שלנו, במערך הרגשי, ביכולת החשיבה, בשיקול הדעת וביכולת לקבל החלטות: במערכות היחסים שלנו עם אנשים ועם הסביבה. אנחנו מתקשים לישון, לתפקד, ליהנות, למצוא טעם במה שאנחנו עושים, להרגיש את עצמנו ולהכיל אחרים. אנחנו ממהרים לכעוס, לאבד סבלנות, לשפוט ולבקר אחרים. אנחנו “לא עצמנו”.
סטרס מתמשך פוגע בחוסן הגופני והרגשי שלנו. הוא פוגע ביכולת הגוף להגן על עצמו מפני זיהומים למיניהם. הוא פוגע ביכולת שלנו לגייס משאבים פנימיים. במקום לסייע לנו להיות ערניים, גמישים ונכונים להתמודדות עם ההפתעות שהחיים מניחים בפתחינו, אנו מנסים לתפקד כנגד ההתנגדות העזה של גוף ונפש מתוחים, המתנגדים לשינויים ולצורך להתאים ולהסתגל. העמידות שלנו נחלשת.
הסטרס נחווה ומורגש בגוף. הוא תופעה גופנית, ולכן , ניתן לעבוד על הורדתו באמצעים גופניים.
אתם לא צריכים להיות ‘חרדתיים’ או ‘עצבניים’ במיוחד, כדי להרוויח מהורדת רמות הסטרס. יש מעט אנשים במאה ה-21 בעולם המערבי שאינם זקוקים להוריד סטרס, וזה עוד טרום הגעת הקורונה לחיינו. השינוי החד והקיצוני באורחות חיינו הוא מקור לעלייה ברמת הורמוני הסטרס בגופנו.
מה אפשר לעשות? יש לא מעט דברים שאנחנו יכולים לעשות – להוסיף פעילות גופנית, לאכול נכון יותר, לחייך לאנשים, לשיר במקלחת, ועוד.

 

 

 

“לחזור הביתה” – ‘כלים’ מבוססי גוף ותנועה לשחרור סטרס ויצירת חוסן גופני ורגשי

סדנה בת כשעתיים בה נבין טוב יותר את מנגנוני הסטרס וההרגעה בגופנו, נלמד ונתרגל דרכים גופניות/תנועתיות לארגון מערכת העצבים וזרימת האנרגיה בגוף, כך שנוכל במו ידינו (הלכה למעשה) להפחית סטרס ולהרגיש טוב יותר.

מטרות הסדנה:

• לתת לכם כלים מעשיים, פשוטים וקלים ליישום, הבאים ממספר שיטות עבודה גופניות-תנועתיות-אנרגטיות) להורדת סטרס ולאיזון גופני-רגשי.
• לחזק את החוויה של ‘להיות בבית’ בתוך הגוף. ניתן לקרוא לזה גם ‘אמבודימנט’.
• לחזק את המערכת החיסונית באמצעות התרגילים.
• לחזק את האמונה ביכולת שלנו לדאוג ולטפל בעצמנו. ניתן לקרוא לזה גם ‘העצמה’.

למי מיועדת הסדנה?

  • לכל מי שחי במאה ה- 21.
  • לכל מי שמרגיש שהוא זקוק לה.
    • לכל מי שסקרן ופתוח ומוכן להזיז את עצמו מהמקום.
    • לכל מי שחי ו/או עובד עם אנשים אחרים.
  • לכל מי שמעוניין לחיות טוב יותר, להרגיש נינוח ושמח יותר.
    • לכם.

מה תקבלו בסדנה?

• מגוון של דרכים ותרגילים פשוטים ליישום.
• לאחר הסדנה – תישלח אליכם חוברת ובה הסברים של התרגילים – לשימוש נוח.

הסדנה יכולה להתקיים בזום או במפגש פיזי. 

מה מספרים אנשים שהשתתפו בסדנאות פיזיות/זום:

הי מילכה
הסדנה הייתה מהממת. נהניתי מכל רגע. הסדנה הועברה בצורה ממש מהנה ומקצועית
ותודה רבה לך.
תמר.

רוב תודות על המפגש  – תמיד תענוג ללמוד ממך. ההנחיה היתה ברורה, המפגש נדיב ועשיר בכלים, כרגיל אצלך, ולהפתעתי אפילו הצלחת להתבונן מקרוב. לא יודעת מה ראית, אבל ניסית וזה היה מפתיע ומרשים. ליאת
תודה רבה על סדנה מרגיעה, עם המון אנרגיות טובות. נהניתי מאוד.
חג שמח.
ריקי
מילכה , רציתי להגיד לך שהשיעור הטיב עמי .
זו היתה חזרה על חומר שלמדנו וככל שחוזרים ומתרגלים שוב ושוב החומר נטמע יותר ויש הבנה גדולה יותר ,דיוק, והתייחסות לנקודות שלא התייחסתי אליהן.
בתיה
הי מילכה, רציתי להגיד תודה! היה פשוט נפלא!
את תמיד מוזמנת אלי הביתה
סמדר

הי מילכה,
תודה רבה על הסדנה. ההרגשה שלי נפלאה. התחברתי.
גלית

 

מחכה בשמחה להיפגש
מילכה

דילוג לתוכן